Młoda kapusta do obiadu

Młoda kapusta do obiadu
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
No i w końcu pojawiła się w sklepach młoda kapusta. Niesamowity dodatek do dań głównych. Ten zapach, ten smak, ten świeży koperek. Wszystko to, co lubimy.

Składniki

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy, szklimy na maśle.
    Kapustę szatkujemy, dodajemy o cebuli, zalewamy wrzątkiem ( 100 ml ) i dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Następnie oprószamy mąką, dusimy cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
    Łączymy z posiekanym koperkiem.

Komentarze do przepisu (2)

pelen_brzuszek 05 kwietnia 2019
uwielbiam :)
Konto usunięte 04 czerwca 2019
Pycha..
Składniki
  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
Składniki