Mizeria z sałaty

Mizeria z sałaty
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Szaffranka
Mizeria to idealny dodatek do obiadu na lato.

Składniki

  • 1 l maślanki naturalnej
  • główka sałaty
  • pęczek rzodkiewek
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Przygotowanie

  1. Sałatę należy bardzo dokładnie opłukać, a następnie porwać/pokroić na małe kawałki. Rzodkiewkę natomiast ścieramy na tarce o małych oczkach. Po czym jedno i drugie warzywo przekładamy do salaterki i zalewamy maślanką. Przyprawiamy solą, delikatnie pieprzem i cukrem do smaku, a następnie dokładnie mieszamy i pozostawiamy na chwilę do przegryzienia się smaków. Podajemy z młodymi ziemniaczkami i mięsem. Smacznego.

Składniki
  • 1 l maślanki naturalnej
  • główka sałaty
  • pęczek rzodkiewek
  • sól, pieprz, cukier do smaku
Składniki