Mizeria z rzodkiewek i ogórka

Mizeria z rzodkiewek i ogórka
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: jolao
W moim domu jeden z obowiązkowych wiosennych dodatków obiadowych.

Składniki

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3-4 łyżki jogurtu greckiego
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki, ogórka obieramy i również kroimy w plasterki, oprószamy delikatnie solą, mieszamy i odstawiamy na 5 minut.

    Po tym czasie z warzyw odlewamy utworzoną wodę, dodajemy posiekany szczypiorek i jogurt grecki. Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 16 kwietnia 2018
Pyszny dodatek:)
Składniki
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3-4 łyżki jogurtu greckiego
  • sól i pieprz do smaku
Składniki