Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowna mikstura jest starą recepturą wzmacniającą organizm oraz chroniącą serce i układ krwionośny np. przed miażdżycą. Olej lniany, miód, cytryna i dużo czosnku to remedium na wiele chorób. Tą miksturą można z powodzeniem leczyć i wzmacniać całą rodzinę, nawet małe dzieci. Warto ją zawsze mieć w lodówce. Podkreślam – w lodówce, bo olej lniany i mikstury z niego sporządzone muszą być przechowywane w warunkach chłodniczych.
Polecam.
Odsłon: 166
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 115
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 74
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 45
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 166
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 115
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 74
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 45
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 90
Składniki
Wszystkie składniki połącz ze sobą przy pomocy miksera lub blendera (ja użyłam mojego speedcooka).
Gotową miksturę przelej do dużej, najlepiej szklanej butelki i przechowuj w lodówce. Z podanej proporcji otrzymasz około 1,5 litra gotowej mikstury.
Jako lek miksturę przyjmuje się kilka razy dzienne (3 lub 4 łyżki w ciągu całego dnia). Jest jednak doskonała w smaku, choć dość pikantna za sprawą czosnku. Można więc jej używać po prostu jako dressingu do wielu potraw przyrządzanych na zimno – sałat, warzyw, a nawet ryb.