Masło z czosnkiem niedźwiedzim:

Masło z czosnkiem niedźwiedzim:
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: helenapon
Tak przygotowane masło najbardziej smakuje z domowym chlebem. Wczesną wiosną przygotowuję zawsze kilka słoiczków pesto z niedźwiedziego czosnku z dodatkiem orzechów i kilku łyżek oleju. Zamrażam a potem przez całą zimę mam pyszny dodatek do masła, mięs, sosów czy zup. Często faszeruję nim np roladki drobiowe.

Składniki

  • 250 g miękkiego masła
  • 2 łyżki rozmrożonego pesto z czosnku niedźwiedziego
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Pesto rozmrażamy.
    Masło miksujemy na puszystą masę.
    Wciąż miksując, dodajemy pesto.
    Doprawiamy solą.
    Przekładamy do szklanego, zamykanego pojemnika.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 16 listopada
Pyszne,aromatyczne masełko,a jeszcze z domowym chlebkiem...bajeczka :)
Składniki
  • 250 g miękkiego masła
  • 2 łyżki rozmrożonego pesto z czosnku niedźwiedziego
  • sól do smaku
Składniki