Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo szukałam przepisu na masę cukrową i ta według mnie jest najjj lepsza. Przepis mam z tego linka http://www.wielkiezarcie.com/recipe30981.html Jak widać na moich fotach mozna lepic z niej co tylko chcemy :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 124
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 388
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 124
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 388
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Składniki
Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i pozostawić na 5 min. Rozpuszczoną żelatynę 'rozluźnić' w kąpieli wodnej, ale uważać aby się nie zagotowała. Dodać glukozę, wymieszać dobrze. Gdy składniki dobrze się połączą miskę zdjąć i dodać planty. Wymieszać. Masę z glukozy dodać ok. 600g cukru pudru. Wyrabiać dłońmi i stopniowo dosypywać cukier puder. Masa musi być elastyczna. Gdy moja masa jest gotowa robię z niej wałek i lekko zginam, jeśli nie będzie widać zagięcia oznacza, że jest dobra. Dopiero za którymś razem poczułam w dłoniach jej poprawną elastyczność :)