Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 117
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 76
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 117
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 76
Składniki
Obieramy marchew, trzemy w talarki, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Podlewamy wodą, gotujemy. W trakcie doprawiamy odrobiną cukru, soli i pieprzu.
Chwilę gotujemy, tak aby marchew była na wpół miękka i dodajemy groszek. W między czasie robimy zasmażkę. Na patelni topimy masło, dodajemy łyżkę mąki ,chwilę podsmażamy, podlewamy wodą szybko mieszając i dodajemy do naszej marchewki. Gotujemy do miękkości.
Smacznego!