Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
marchewka do obiadu w nieco innej pysznej odsłonie, okraszona bułką tartą tak jak fasolka szparagowa lub kalafior. Marchewka w takiej wersji będzie z pewnością często u mnie gościła...
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Obraną marchewkę kroimy na około 5 cm słupki. Przekładamy do garnka; zalewamy wodą z dodatkiem soli i płaskiej łyżeczki cukru. Gotujemy do miękkości przez ok 8 minut. Podgotowaną marchewkę odcedzamy.
Na patelni roztapiamy masło wsypujemy bułkę tartą i prażymy całość na małym do zrumienienia bułki tartej. Na patelnię z bułką wsypujemy marchewkę i przesmażamy ze 3 minuty na małym ogniu.