marchewka z bułką tartą

marchewka z bułką tartą
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: izaa_a
marchewka do obiadu w nieco innej pysznej odsłonie, okraszona bułką tartą tak jak fasolka szparagowa lub kalafior. Marchewka w takiej wersji będzie z pewnością często u mnie gościła...

Składniki

  • 600g marchewki
  • 3 łyżki masła
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • cukier

Przygotowanie

  1. Obraną marchewkę kroimy na około 5 cm słupki. Przekładamy do garnka; zalewamy wodą z dodatkiem soli i płaskiej łyżeczki cukru. Gotujemy do miękkości przez ok 8 minut. Podgotowaną marchewkę odcedzamy.

  2. Na patelni roztapiamy masło wsypujemy bułkę tartą i prażymy całość na małym do zrumienienia bułki tartej. Na patelnię z bułką wsypujemy marchewkę i przesmażamy ze 3 minuty na małym ogniu.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 18 maja
uwielbiam:)
Składniki
  • 600g marchewki
  • 3 łyżki masła
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • cukier
Składniki