Marchewka duszona w pieczarkach

Marchewka duszona w pieczarkach
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Super smaczny dodatek do obiadu

Składniki

  • Marchew 75 dag
  • Pieczarki 25 dag
  • Cebula biała 1 szt
  • Ser żółty 5 dag
  • śmietana 18 % 1/2 szklanki
  • mąka 1 łyżęczka
  • Masło 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • Koperek posiekany 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Marchewkę obrać, pokroić na plasterki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru do smaku. Następnie cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle, dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki, oprószyć pieprzem i smażyć przez 10 minut. Dodać odcedzoną marchewkę, wymieszać i zalać śmietaną wymieszaną z mąką i startym serem. Chwilę podgrzać lecz nie zagotować. Gotową potrawę posypać koperkiem i podawać na ciepło do obiadu.

Składniki
  • Marchew 75 dag
  • Pieczarki 25 dag
  • Cebula biała 1 szt
  • Ser żółty 5 dag
  • śmietana 18 % 1/2 szklanki
  • mąka 1 łyżęczka
  • Masło 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • Koperek posiekany 2 łyżki
Składniki