Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na mały chlebuś pszenny
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 121
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 121
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki, w mące wykonać dołek wsypać drożdże na drożdże cukier mąkę i odrobinę ciepłej wody resztę wody wlać w koło mąki. Poczekać do wyrośnięcia drożdży a następnie wyrobić ciasto, potem dodać olej i nadal wyrabiać
Wykonane ciasto uformować jako chlebek ponacinać posmarować mlekiem i obsypać dowolnymi nasionami pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia
Gotowy chlebek wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 40 minut po upieczeniu wyjąć i studzić na kratce
Upieczony chlebek można zajadać ciepły jak i wystygnięty zawsze to swojski lepszy od kupnego