Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze Babcie robiły je często.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć na noc w ciepłej wodzie. Następnego dnia ugotować do miękkości w tej samej wodzie. Grzyby odsączyć, drobno pokroić i włożyć ponownie do wywaru. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać kostkę rosołową, posiekany czosnek, chwilę gotować. Mąkę rozmieszać z wodą i zagęścić sos, po czym chwilę zagotować. Nie podprawiać śmietaną.