Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry dodatek do deserów, ciasteczek, serników itp.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Cytryny dokładnie wyszorować. Otrzeć skórkę i wycisnąć sok. W garnku umieścić masło, jajka, cukier, otartą skórkę z cytryn, wyciśnięty sok z cytryn. Garnek ustawić na większym naczyniu do którego należy wlać wodę i ustawić na ogniu. Całość podgrzeać cały czas ciągle mieszając. Masa będzie stopniowo gęstnieć. Podgrzewać przez ok 15-20 minut. Mieszać. Krem przetrzeć przez sitko. Po wystygnięciu umieścić w szczelie zamkniętym naczyniu, w lodówce. Używać do deserów, ciasteczek, ciast. Smacznego