Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące połączenie słodyczy kwiata cukinii z ciastem.
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 158
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 60
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 17
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 101
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 34
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 158
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 60
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 17
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 101
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 34
Składniki
Kwiaty cukinii dokładnie myjemy i osuszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko i jajko, pieprz i sól, miętę. Całość dokładnie mieszamy aż do osiągnięcia jednolitej konsystencji (ciasto naleśnikowe). Osuszone kwiaty cukinii zanurzamy w masie. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Cukinie smażymy aż do zarumienienia ciasta (nie można smażyć ich zbyt długo, żeby ciasto się nie spaliło).
Kroimy cebulę w grube plastry. Wcześniej lekko solimy. Otaczamy w masie i podobnie jak kwiaty, smażymy. Kwiaty i krążki układamy na papierowych ręczniczkach, aby pozbyć się nadmiernej ilości oleju.