Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy znudziły Wam się zwykłe ziemniaki do obiadu? A może oprócz nich lodówka świeci pustkami? Otóż jest na to rada - wystarczy zrobić kuleczki ziemniaczane, które z kefirem albo zimnym sosem nadadzą się na obiad. Ja osobiście bardzo rzadko jadam ziemniaki, ale w tej wersji wyglądają wyjątkowo kusząco :)
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8430
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8430
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie (2,5 łyżeczki soli). Gdy są już miękkie przecedzamy i zostawiamy, aż całkowicie ostygną. Przez maszynkę lub praskę przepuszczamy ziemniaki.
Ziemniaki przekładamy na stolnicę, dodajemy jajka, mąkę ziemniaczaną, zioła i pierz, dokładnie, ale nie za długo wyrabiamy.
Dłonie maczamy w mące pszennej, odrywamy kawałek masy i formujemy małe kuleczki które następnie panierujemy w jajku i bułce tartej.
Kuleczki smażymy na głębokim oleju i odsądzamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.
zdj