Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kuleczki ziemniaczane, którym nie oprze się żaden łakomczuch. Panierowane w bułce tartej i usmażone na tłuszczu, będą świetnym dodatkiem do mięs, surówek i ciekawą alternatywą dla tradycyjnych ziemniaków.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 762
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 762
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Ostudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy jajko, doprawiamy solą, czarnym pieprzem i gałką muszkatołową. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Z uzyskanej masy lepimy w dłoniach kuleczki wielkości orzecha włoskiego i panierujemy je w bułce tartej. Gotowe kuleczki smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor . Po usmażeniu kuleczki wyjmujemy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.