Kuleczki Ryżowe

Kuleczki Ryżowe
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Doskonały dodatek do różnego rodzaju potraw. Kuleczki z robione z ryżu, panierowane w bułce tartej.

Składniki

  • 2 torebki ryżu
  • Sól
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 całe jajko
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy i przekładamy do miski.
    2. Wlewamy oliwę, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.

  2. 3. Jedną łyżkę ryżu kładziemy na dłoń i ściskają robimy małe kuleczki, ściskamy do chwili aż ryż się nam poskleja.
    4. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

  3. 5. Gotowe.
    6. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Insignificant 25 września
Wyglądają pysznie! Uwielbiam ryż, więc zapisuję przepis i na pewno wypróbuję.
Futka 25 września
Pyszne kuleczki! <3
Nevermore 25 września
Na ich temat chyba już pisałem, albo zapomniałem ;p Ech, romantyk hihi.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 torebki ryżu
  • Sól
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 całe jajko
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
Składniki