Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam takie domowe, zdrowe i słodkie smarowidła. Dzisiaj postanowiłam przygotować domowy krem migdałowo - czekoladowy, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, naleśników oraz ciast. Krem jest pyszny, a co najważniejsze zdrowy, bo nie zawiera tłuszczu palmowego. Dostarcza dobrej energii i świetnie poprawia humor! :D
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1356
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 336
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 171
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 52
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1356
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 336
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 171
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 52
Składniki
Migdały prażymy na patelni lub w piekarniku, studzimy, przekładamy do blendera, dodajemy sól do smaku i miksujemy dokładnie do momentu powstania jednolitej masy.
Do powstałego masła migdałowego dodajemy kakao, miód oraz mleko sojowe (najlepiej dolewać je partiami), a następnie ponownie miksujemy wszystkie składniki dla uzyskania jednolitej konsystencji. Życzę smacznego! :) Gotowy krem przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce około 7 dni.