Krem jaglany "Rafaello"

Krem jaglany Rafaello
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Zdrowy zamiennik kupnych słodyczy

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • szklanka wody
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • garść migdałów
  • 100 ml mleka (do uzyskania odpowiedniej konsystencji)
  • 1,5 czubatej łyżki miodu lub innego słodzidła - ilość zależy od preferencji smakowych :)

Przygotowanie

  1. Kaszę przepłukujemy i przelewamy wrzątkiem. Wrzucamy ją do gotującej się wody i gotujemy na małym ogniu aż do wchłonięcia całego płynu. Studzimy. Do blendera przekładamy kaszę, wiórki, migdały, mleko w proszku i miód. Blendujmy. Dolewamy mleko i dalej blendujemy. Po uzyskaniu kremowej konsystencji krem przekładamy do słoiczka i szczelnie zamykamy :) Przechowujemy w lodówce.

Komentarze do przepisu (2)

Namarra 11 kwietnia 2014
O, to coś dla mnie, koniecznie do wypróbowania, świetny pomysł:)
elokwentna 11 kwietnia 2014
Widzę, że ktoś tutaj zgapia ;) Dopiero co pewna Pani pysznie-zdrowo-kolorowo dodała taki ;)
Składniki
  • 100 g kaszy jaglanej
  • szklanka wody
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • garść migdałów
  • 100 ml mleka (do uzyskania odpowiedniej konsystencji)
  • 1,5 czubatej łyżki miodu lub innego słodzidła - ilość zależy od preferencji smakowych :)
Składniki