Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyszły pyszne i zniknęły błyskawicznie. Są proste, szybkie, tanie do zrobienia i zawsze się udają. To również super dodatek do obiadu zamiast tradycyjnych ziemniaków. Można podać je z mięsem i ulubionym sosem.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 273
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 269
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 693
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 273
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 269
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 693
Składniki
Natkę pietruszki razem z młodymi łodygami zmiksować z czosnkiem i jajkiem. Masę pietruszkową przelać do ziemniaków, dodać mąkę i dokładnie wymieszać łyżką. Można dodać szczyptę soli. Na blat dobrze posypany mąką przełożyć masę i uformować dość cienki wałek, pokroić na małe kwadraty lub prostokąty. Kopytka wrzucać na osolony wrzątek, od wypłynięcia gotować kilka minut na małym ogniu. Masło rozpuścić na patelni i polać kopytka. Smacznego! Rada: Ziemniaki można ugotować dzień wcześniej. Ilość mąki może się nieznacznie różnić choćby ze względu na jej typ lub wielkość jajek