Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię kopytka, ale takie normalne są trochę nudne. tym razem dodałam trochę zieleniny i mąkę kukurydzianą. wyszły całkiem fajne.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 135
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 143
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22733
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 135
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 143
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22733
Składniki
ziemniaki obrałam, ugotowałam na parze i jeszcze ciepłe przecisnęłam przez praskę, dodałam mąki, jajka, rozdrobnione blenderem zioła, sól i szybko zagniotłam ciasto. wałkowałam wałeczki i cięłam ukośne kopytka. ja w takiej postaci mrożę, a natychmiastowego spożycia wrzucamy na posolony wrzątek i gotujemy ok. 2 minut od wypłynięcia.