Kolety mielone z wędzonym boczkiem

Kolety mielone z wędzonym boczkiem
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Super dodatek do obiadu.

Składniki

  • 40 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułka
  • 2 białe cebule
  • ½ szklanki mleka
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka margaryny
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć i połączyć z mięsem. Dodać pokrojony w kostkę boczek, jajko, podsmażoną na margarynie cebulę. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Formować na dłoni kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Składniki
  • 40 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułka
  • 2 białe cebule
  • ½ szklanki mleka
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka margaryny
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
Składniki