Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski ziemniaczane z dodatkiem dyni i koperku mają piękny kolor, są łatwe do przygotowania i wybornie smakują.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 126
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 236
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 126
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 236
Składniki
Ziemniaki obrać, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, 10 minut przed końcem gotowania wsypać pokrojoną dynię i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić i gorące przecisnąć przez praskę lub zmiksować blenderem z końcówką do ubijania ziemniaków.
Wyrównać w naczyniu, podzielić na 4 części.
Jedną część odłożyć, wolne miejsce zapełnić mąką ziemniaczaną
Wymieszać łyżką, dodać posiekany koperek, zagnieść ciasto.
Rękami formować kulki, lekko spłaszczyć, na środku małym palcem zrobić wgłębienie. Wkładać do wrzącej, osolonej wody i gotować 1-2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową.