Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te knedlelki lub kluski dodawane są do paragwajskiej zupy bori-bori. Ja dodaję je do rosołów, zup i sosów. Są pyszne! Robi się je szybko.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 562
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 562
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Składniki
Do miski wsypać mąkę kukurydzianą, dodać trochę soli, wlać chochlę gorącej wody lub rosołu i całość wymieszać łyżką, dodać starty ser i zagnieść ręką ciasto. Z ciasta oderwać kawałek i uformować w dłoniach kuleczki następnie wrzucić do gotującej się wody lub zupy. Chwilę pogotować aż kluski wypłyną.