Klasyk szpinakowy

Klasyk szpinakowy
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Nie ma lepszego połączenia niż szpinak, czosnek i cebula :) Wspaniały dodatek do makaronu z kurczakiem i sosem beszamelowym z ziołami prowansalskimi.

Składniki

  • Szpinak rozdrobniony mrożony 300 dag
  • Cebula biała 1 duża cebula
  • Czosnek 5 ząbków
  • Masło 1/4 kostki
  • Śmietana 18 % 3 łyżki
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić w drobną kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę.

  2. Masło rozpuścić w rondlu i dodać czosnek i cebule.

  3. Następnie dodać szpinak i gotować na małym ogniu przez ok 20 min. Co jakiś czas mieszać i w razie potrzeby dolać wody. Doprawić solą i pieprzem.

  4. Pod koniec gotowania dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.

  5. Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

Futka 21 kwietnia 2016
Przepyszny klasyk <3 :)
Składniki
  • Szpinak rozdrobniony mrożony 300 dag
  • Cebula biała 1 duża cebula
  • Czosnek 5 ząbków
  • Masło 1/4 kostki
  • Śmietana 18 % 3 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
Składniki