Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz smak kiszonek zrob kalafior w ten sposób a zaskoczysz wszystkich
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Składniki
Różyczki kalafiora umyć, czosnek i korzeń chrzanu obrać i pokroić na kawałki, koper i liście chrzanu umyć. W suchych wyparzonych sloikach ułożyć po kilka ząbków czosnku, kawałku korzenia i liścia chrzanu, gałązce kopru, liść laurowy oraz po kilka ziaren przypraw. Następnie ułożyć w nich dość ciasno kalafior. Przygotować zalewe; w rondlu zagotować wodę z solą, rozpuścić w niej miód. Gorącym płynem zalać kalafior, słoików zamknąć, pasteryzować 30 min w kąpieli wodnej na małym ogniu.