Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki są pyszne i zdrowe. Dzisiaj prezentuję przepis na kiszone brukselki, które są po prostu pyszne, chrupiące, lekko kwaśne i co chyba najważniejsze pozbawione ich charakterystycznej goryczki.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 120
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 35
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 190
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 120
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 35
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 190
Składniki
Przyprawy wsypujemy do słoja. Brukselki pozbawiamy wierzchnich listków, a następnie przekładamy do słoja. We wrzątku rozpuszczamy sól. Wodą z solą zalewamy brukselki, woda powinna je przykryć. Na wierzchu kładziemy talerzyk i go obciążamy, by wszystkie brukselki były zanurzone. Odstawiamy na 3-7 dni w ciepłe miejsce do zakiszenia. Gdy brukselki są już ukiszone, zdejmujemy talerzyk, słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki. Kiszoną brukselkę podajemy jako samodzielną przekąskę, można też użyć jej do sałatki lub zupy.