Kiszona zasmażana

Kiszona zasmażana
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Basia87
Idealna jako dodatek do obiadu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Kapustę włóż do garnka. rozmiar dobież do możliwości mieszania, pamiętaj, że dodamy jeszcze zasmażkę.

    Kapustę zalewamy wodą, wystarczy szklanka. Dusimy ją, aż stanie się miękka. U mnie trwa to mniej więcej 2 godziny :)

    Jak kapusta zmięknie przygotuj zasmażkę.

    Na patelni rozpuść tłuszcz dodaj do niego mąkę i wymieszaj, jak jest za gęsta dodaj tłuszczu, jak za luźna dodaj mąki. Smaż przez około minute, od czasu do czasu mieszając.

    Najlepiej mieszać trzepaczką do jajek, przydaje się szczególnie w następnym kroku tzn. dodajemy zimną wodę tyle by powstała gęsta jednolita maź. I zasmażka gotowa.

    Dodaj zasmażkę do kapusty tyle by kapusta zgęstniała.

    Lepiej dodawać porcjami, jak jest za mało zawsze można dodać. W drugą stronę już nie działa :)

    Dopraw do smaku.

    Gotowe.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 21 listopada 2019
Uwielbiam taką kapustkę :)
Składniki
Składniki