Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiopolu (kiopołu lub kyopolu) to popularna bułgarska pasta warzywna z bakłażanów, papryki i pomidorów. Z podanych proporcji wychodzi jedna miseczka. Serdecznie polecam.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 502
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1351
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 84
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 369
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 502
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1351
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 84
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 369
Składniki
Bakłażan i paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół. Piec w 200 st. C 30-40 minut aż skórka zacznie się przypalać. Po upieczeniu i wystudzeniu skórkę zdjąć. Warzywa pokroić. Pokroić też umyte pomidory. Ząbki czosnku przepuścić przez praskę. Umyć natkę pietruszki i również pokroić. Całość zblendować. Nie musi być bardzo drobno. Wymieszać z oliwą i octem winnym. Doprawić solą. Podawać z pieczywem. Pycha!