Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe mięso do kanapek, bez konserwantów i polepszaczy, przygotowane samodzielnie w domu. Bardzo proste w wykonaniu, jednak wymaga sporo czasu.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 691
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 111
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 85
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 475
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 691
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 111
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 85
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 475
Składniki
Mieso moczymy, myjemy, przewiazujemy nicia bawelniana (uzywam kordonku :-) , odstawiamy do lodowki. W duzym garnku w 3 litrach wody gotujemy obrane warzywa wraz z przyprawami i sola. Czosnek daje w calosci wraz z lupinami, przekrawam go tylko poprzecznie na pol. Wywar gotowalam ok 20 minut, nastepnie odstawilam do calkowitego ostygniecia. Do zimnego wywaru wkladamy mieso, powoli zagotowujemy i gotujemy 8 minut, nastepnie zestawiamy z ognia i pozostawiamy w temp. pokojowej do calkowitego ostygniecia. Po ok. 12 godzinach ponownie zagotowujemy wszystko, gotujemy na wolnym ogniu 8 minut i ponownie zostawiamy do calkowitego ostygniecia. Po kilku godzinkach wyjmujemy mieso i dajemy do lodowki. Wspaniale miesko do kanapek. Polecam serdecznie.