Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka, natarta przyprawami i ugotowana zawinięta szczelnie w folię aluminiową.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 179
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 223
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 412
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 179
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 223
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 412
Składniki
- pieprz ,kminek i kolendrę prażymy na patelni i razem z pokruszonymi liśćmi laurowymi mielimy w moździerzu - dodajemy majeranek i czosnek oraz sól i cukier -wszystkie przyprawy dokładnie mieszamy i wcieramy je w mięso - tak przygotowane mięso owijamy szczelnie folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilkanaście godzin
- po kilkunastu godzinach leżakowania wyjmujemy mięso z lodówki - przekładamy je do wcześniej przygotowanej folii aluminiowej i bardzo szczelnie zawijamy- najlepiej gdy będą trzy warstwy folii -w celu dokładniejszego uszczelnienia używamy recepturek -tak zawinięte mięso wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą tak aby całość była schowana w wodzie -zagotowujemy i natychmiast zmniejszamy ogień pod garnkiem tak aby się bardzo wolno gotowało ( powolutku jak rosół) -w ten sposób gotujemy 1,5 godziny
- po 1,5 godzinnym gotowaniu wyjmujemy mięso, studzimy i wkładamy na kilka godzin do lodówki- oczywiście przez cały czas zawinięte w folię -po kilkugodzinnym leżakowaniu w lodówce mięso wyjmujemy, odwijamy z folii i kroimy na cienkie plasterki No i mamy domową wędlinkę i to smakowitą. Sprawdziłem. SMACZNEGO