Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ziembulka
najlepiej smakuje z ziemniakami i schabowym oczywiście :)

Składniki

  • kapusta kiszona [ najlepiej własnej roboty ] ok 1 kg
  • kawałek boczku wędzonego
  • 1 łyżka mąki zwykłej
  • kucharek, kostka rosołowa

Przygotowanie

  1. Kapustę płuczemy i gotujemy do miękkości [ja gotowałam ok godz.]. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na odrobinie oleju. Wyciągamy skwarki i wrzucamy do kapusty a do wytopionego tłuszczu dodajemy dwie łyżki mąki trochę wody energicznie mieszamy i wlewamy wszystko do kapusty. Mieszamy doprawiamy rosołkiem i kucharkiem i zagotowujemy ciągle mieszając. Podajemy ze schabowym i ziemniakami :)
    pycha. !

Komentarze do przepisu (2)

ggosienka68 24 kwietnia 2014
pyszna taka kapusta, a jeszcze schaboszczak do tego...tylko jeść :)))
ziembulka 25 kwietnia 2014
:) pozdrawiam
Składniki
  • kapusta kiszona [ najlepiej własnej roboty ] ok 1 kg
  • kawałek boczku wędzonego
  • 1 łyżka mąki zwykłej
  • kucharek, kostka rosołowa
Składniki