Kapusta z zasmażką

Kapusta z zasmażką
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
tanie
avatar Autor: Joasia100
Jako dodatek do różnych mięs.

Składniki

  • kapusta biała - 1 główka
  • masło - 2 duże łyżki
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
  • ocet 10% - 1 łyżka
  • cukier - 2 łyżeczki
  • przyprawa do zup w płynie
  • koperek świeży lub suszony

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, ugotować w osolonej wodzie. Masło rozpuścić w rondelku, wsypać mąkę i zasmażać ciągle mieszając aż mąka lekko zbrązowieje. Wlać zasmażkę do odcedzonej kapusty i dobrze wymieszać. Doprawić pieprzem, solą, octem, cukrem, przyprawą do zup (kilka kropli). Wsypać koperek. Spożywać na ciepło lub zimno. SMACZNEGO!

Składniki
  • kapusta biała - 1 główka
  • masło - 2 duże łyżki
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
  • ocet 10% - 1 łyżka
  • cukier - 2 łyżeczki
  • przyprawa do zup w płynie
  • koperek świeży lub suszony
Składniki