Kapusta pekińska zasmażana

Kapusta pekińska zasmażana
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Poczujcie radość zasmażanej kapusty w kilka chwil.

Składniki

  • 1 mała główka kapusty pekińskiej
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka masła ghee
  • 1 pełna łyżka mąki
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz

Przygotowanie


  1. Kapustę szatkujemy.
    Cebulę siekamy, szklimy przez chwilę na maśle, dodajemy kapustę, mieszamy i chwilę smażymy, zasypujemy mąką.
    Lekko podlewamy bulionem i przez chwilę, pod przykryciem, dusimy.
    Całość doprawiamy cytryną, solą oraz pieprzem.
    Podajemy z posiekanym koperkiem.

Komentarze do przepisu (3)

Maudie 04 stycznia
Świetna!Muszę koniecznie zrobić :)
GREGORHSPEED 04 stycznia
Polecam. Zaleta: Bardzo szybko się robi ;)
ErJot 04 stycznia
Ciekawy pomysł na kapustę pekińską.
Składniki
  • 1 mała główka kapusty pekińskiej
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka masła ghee
  • 1 pełna łyżka mąki
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz
Składniki