kapusta pekinska zasmazana

kapusta pekinska zasmazana
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: bozka44
bardzo smaczne i szybkie danie. Polecam w polaczeniu z gotowanymi ziemniaczkami.

Składniki

Przygotowanie

  1. cebule kroimy w piorka, parowki w plasterki i smazymy na oleju razem z przyprawami az do zeszklenia sie cebulki.

  2. kapuste pekinska oplukujemy, suszymy i kroimy w piorka az do samego konca, razem z glabami. Dodajemy do garnka z cebulka i kielbaskami, podlewamy 1/2 litra wody. Dodajemy lyzeczke cukru, sok z cytryny i dusimy pod przykryciem. Kapustka powinna byc miekka juz po 12 minutach. Dodajemy posiekany koperek. Zdejmujemy pokrywe i odparowujemy jeszcze troche wody.

  3. Na malej patelni robimy zasmazke z ok. 2 lyzek oleju i 2 lyzek maki. Smazymy, az sie spieni i dodajemy do kapusty, mieszamy i gotujemy jeszcze 3 minutki. Gotowe. Bardzo, bardzo smaczne i zdrowe.

Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 23 sierpnia 2014
narobiłaś mi smaka .............
Ewaaa 23 sierpnia 2014
pyszna, też często ją robię, zwłaszcza w sezonie zimowym, smakuje jak młoda kapustka, super !
Futka 23 sierpnia 2014
Przepyszna! :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki