Kapusta modra - dodatek do drugiego dania.

Kapusta modra - dodatek do drugiego dania.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: danutast1
Prosty przepis, który wyśmienicie komponuje się z drugim daniem...

Składniki

  • 40 dag modrej kapusty
  • 1 jabłko
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta kurkumy
  • sól, pieprz
  • 1 l wody

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować i wrzucić do gotującej lekko osolonej wody. Ugotować na pół twardo. Odcedzić i pozostawić do wystudzenia.

  2. Do kapusty zetrzeć jabłko i cebulę na tarce o dużych oczkach. Dodać sok z cytryny, olej, cukier, kurkumę, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszać i pozostawić do "przegryzienia się" składników na ok. 1 godź. Życzę smacznego!

Składniki
  • 40 dag modrej kapusty
  • 1 jabłko
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta kurkumy
  • sól, pieprz
  • 1 l wody
Składniki