Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
WOW! PYCHA!!!! <3

Składniki

  • 600 g kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 3 łyżki smalcu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • cukier
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę odciskamy z soku, grubo siekamy.

    Zalewamy z powrotem kwasem z kapusty, dolewamy szklankę wody. Dodajemy przyprawy i dusimy na małym ogniu przez 50 min.

    Cebulę siekamy, szklimy na smalcu, dodajemy mąkę i podsmażamy 3 min. Rozprowadzamy z kilkoma łyżkami wody z duszenia kapusty. Łączymy z całością, chwilę razem dusimy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (2)

ciacho50 26 kwietnia 2016
Bardzo lubię taką kapustę :)
GREGORHSPEED 27 kwietnia 2016
Ja również :) Pycha <3
Składniki
  • 600 g kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 3 łyżki smalcu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • cukier
  • sól, pieprz
Składniki