Kapusta kiszona z grochem

Kapusta kiszona z grochem
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Wspomnienie Wigilii.

Składniki

  • kapusta kiszona 1/2 kg
  • żółty łuskany groszek 20 dkg
  • cebula 1 szt
  • mąka 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • sól, cząber, suszony koper

Przygotowanie

  1. Groszek moczymy około 1/2 godziny, następnie gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania solimy do smaku. Kapustę kiszoną gotujemy w oddzielnym garnku, w niewielkiej ilości wody (czas gotowania około 1/2 godziny). Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie, dodajemy mąkę i sporządzamy zasmażkę pierwszego stopnia. Kapustę łączymy z zasmażką i ugotowanym groszkiem. Przyprawiamy suszonymi ziołami, dosalamy jeśli to konieczne.
    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (7)

Konto usunięte 12 lutego 2014
pychaaaa....
figg 12 lutego 2014
Smacznie :-)) Ja dla odmiany taki groch rozgotowuję i zastępuje mi zasmażkę:-)))
Ewaaa 12 lutego 2014
taką kapustkę zajadamy przez cały rok, pyszności, a do schaboszczaka jaka boska ! :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kapusta kiszona 1/2 kg
  • żółty łuskany groszek 20 dkg
  • cebula 1 szt
  • mąka 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • sól, cząber, suszony koper
Składniki