Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na kapustę kiszoną. Idealnie nadaje się na surówki , kapuśniaczek i do bigosu.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Kapustę drobno szatkuję , lub tnę nożem.Marchewki obieram , trę na tarce. Wszystko wkładam do dużej miski ,wsypuję sól i cukier. Ugniatam ażkapusta zacznie puszczać sok.Odstawiam na ok. 2 godz.
Przekładam do dużego słoika , lub glinianego kufla , dokładnie dociskając.Odstawiam na 4-6 dni. Codziennie dociskam kapustę ok.2 razy dziennie tak aby cała przykryta była swoim sokiem , bo inaczej zacznie się psuć. Kiedy jest dla nas wystarczająco ukiszona przekładam do słoików i szczelnie zamykam.