Kapusta duszona z pieczarkami i pomidorami

Kapusta duszona z pieczarkami i pomidorami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Smaczny dodatek do dania głównego zamiast surówki.

Składniki

  • mała główka białej kapusty
  • 450 g pieczarek
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • łyżka masła
  • duża cebula
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • łyżka mąki
  • pęczek natki pietruszki
  • sok z cytryny
  • sól ,pieprz

Przygotowanie


  1. Pieczarki czyścimy i kroimy w plastry. Razem z posiekaną cebulą ,pokrojonymi w ćwiartki pomidorami dusimy na maśle.
    Kapustę siekamy ,dodajemy do całości ,zalewamy bulionem i dusimy do miękkości kapusty.
    Kiedy kapusta zmięknie ,a płynu będzie za dużo ,wtedy odparowujemy. Następnie oprószamy mąką ,całość chwilę podsmażamy (cały czas mieszając). Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Przed podaniem mieszamy z posiekaną natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (2)

Futka 16 kwietnia 2015
PYSZNOŚCI!!! :D
ewulka55 20 kwietnia 2015
ja już bym nie dodawała tej mąki - same warzywka są super
Składniki
  • mała główka białej kapusty
  • 450 g pieczarek
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • łyżka masła
  • duża cebula
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • łyżka mąki
  • pęczek natki pietruszki
  • sok z cytryny
  • sól ,pieprz
Składniki