Kapusta czerwona zasmażana

Kapusta czerwona zasmażana
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Smaczny dodatek do dań głównych

Składniki

  • 1 mała czerwona kapusta
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 liść laurowy
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka mąki
  • sok z cytryny (do smaku)
  • 1 pęczek koperku
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroiłem w kostkę i na maśle zeszkliłem. Kapustę poszatkowałem i dodałem do cebuli. Podsmażałem razem ok. 5 min. Zalałem bulionem ,dodałem liść laurowy i dusiłem pod przykryciem do miękkości kapusty. Oprószyłem mąką ,smażyłem ok. 2 min. Do smaku doprawiłem solą oraz pieprzem. Na koniec dodałem posiekany koperek. Wszystko wymieszałem i podałem jako dodatek do dania głównego.

Komentarze do przepisu (4)

sereberko80 03 stycznia 2015
uwielbiam :-D
Konto usunięte 03 stycznia 2015
Fajna kapustka;)
Ewaaa 03 stycznia 2015
jedna z moich najbardziej ulubionych jarzynek do obiadu :)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 mała czerwona kapusta
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 liść laurowy
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka mąki
  • sok z cytryny (do smaku)
  • 1 pęczek koperku
  • sól i pieprz
Składniki