Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealnie pasuje do klusek i kasz, dla mięsożerców jako dodatek do wszystkich mięs.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Kapustę poszatkować, dusić na oliwie ok. 15 minut pod przykryciem. Dodać sól i cukier. Polać octem balsamicznym, dodać żurawinę, rodzynki i ziarna obranego słonecznika. Dusić kolejne 15 minut co jakiś czas mieszając, przy czym a na ostatnie 5minut odkryć aby kapusta nieco się przysmażyła. Podawać na ciepło.