Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze sobie obiecałam, że zrobię domową skórkę pomarańczową, lecz jak dotąd kupowałam. Wreszcie się zmobilizowałam; zrobiłam i powiem Wam, że taka domowa jest o niebo lepsza niż sklepowa i na 100% nie będę już skórek kupowała w sklepie
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 216
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 127
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 216
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 127
Składniki
skórkę należy wyszorować i sparzyć następnie tniemy w kostkę lub jakie tam chcecie kawałki. Nie wycinamy białego albedo, nie jest to konieczne. Wrzucamy do wrzątku na 1-2 minuty odcedzamy.
Wodę i cukier mieszamy w rondelku. Wstawiamy na gaz mieszamy aby cukier się rozpuścił i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy skórkę. Gotujemy 20-30 minut odcedzamy. Skórkę suszymy na pergaminie.
Suchą przechowujemy w szczelnym zamkniętym słoiku lub mrozimy.