Kanapkowa pasta z makreli i twarogu.

Kanapkowa pasta z makreli i twarogu.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Dzisiaj przychodzę do was z następnym przepisem z mojego dzieciństwa. Ta pasta to jeden z moich ulubionych dodatków do kanapek, oraz imprezowa przekąska. Podana na małych, słonych krakersach będzie również ulubioną przekąska waszych gości.

Składniki

  • 200 G WĘDZONEJ MAKRELI SÓL I PIEPRZ DO SMAKU
  • 150 TWAROGU
  • ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY
  • 2 ŁYŻKI MAJONEZU
  • 1 ŁYŻECZKA MUSZTARDY
  • GARŚĆ POSIEKANEGO SZCZYPIORKU
  • GARŚĆ POSIEKANEJ PIETRUSZKI
  • SÓL I PIEPRZ DO SMAKU

Przygotowanie

  1. Z MAKRELI USUNĄĆ SKÓRĘ.

    W MISCE ZA POMOCĄ WIDELCA LUB RĘCZNEGO BLENDERA, ROZDROBNIĆ MAKRELE I TWARÓG. DODAĆ MUSZTARDĘ, SOK Z CYTRYNY ORAZ MAJONEZ. DOBRZE WYMIESZAĆ.

    NA KONIEC DODAĆ PIETRUSZKĘ I SZCZYPIOR. DOPRAWIĆ DO SMAKU. PODAWAĆ NA KANAPKACH LUB KRAKERSACH.

    ŚWIETNA NA CO DZIEŃ I NA PRZYJĘCIA.

  2. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (1)

kuchmariola63 03 kwietnia
Pasta super :)
Składniki
  • 200 G WĘDZONEJ MAKRELI SÓL I PIEPRZ DO SMAKU
  • 150 TWAROGU
  • ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY
  • 2 ŁYŻKI MAJONEZU
  • 1 ŁYŻECZKA MUSZTARDY
  • GARŚĆ POSIEKANEGO SZCZYPIORKU
  • GARŚĆ POSIEKANEJ PIETRUSZKI
  • SÓL I PIEPRZ DO SMAKU
Składniki