Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudził się nam tradycyjnie gotowany, proponuję w takiej wersji ;)
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2841
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2841
Składniki
1. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie.
2. Pieczarki kroimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Następnie układamy na dnie naczynia żaroodpornego
5. Na pieczarki wykładamy ugotowany kalafior.
6. Robimy sos: masło rozpuszczamy w rondelku.
7. Do masła dodajemy mąkę, mieszając tak żeby nie powstały grudki.
8. Następnie powoli wlewamy mleko.
9. Doprawiamy pieprzem, solą, gałką.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i połowę dodajemy do sosu.
11. Gotujemy do chwili rozpuszczenia sera i polewamy kalafior.
12. Na koniec posypujemy całość bułką tartą i resztą sera.
13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 14. Kalafior gotowy. 15. Smacznego.