Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poszatkowane liście czerwonej kapusty mogą służyć jako naturalny barwnik do jajek. Dzięki nim zachowamy naturalny smak jajek oraz możemy zabarwić jajka na niebiesko lub fioletowo.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy. Przekładamy do dwóch misek. Do jednej części wciskamy sok z cytryny dokładnie mieszamy. Jajka przekładamy do misek. Tam gdzie jest sama kapusta jajka zabarwią się na niebiesko. Z kapustą z dodatkiem soku cytrynowego zabarwią się na fioletowo,
W ten prosty sposób uzyskujemy naturalnie zabarwione jajka, które ślicznie się prezentują. Takie jajka możemy użyć do przygotowania innych ciekawych dań.