Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa najlepsze smaki Świąteczne w jednym.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Składniki
Ugotowałam jaja na twardo- 8 minut od zagotowania wody. Ostudzone obrałam, przecięłam wzdłuż na polówki i wyjęłam żółtka. Do żółtek dodałam majonez, śmietanę i musztardę, pieprz i odrobinę soli. Całość roztarłam. Do masy dodałam posiekanego drobno pora i 1,5 fileta śledziowego. Miałam ala matiasy solone- odmoczyłam je dwie godziny w wodzie, potem przełożyłam cebulą, przesypałam pieprzem i zalałam olejem rzepakowym. Można użyć gotowych ale one są bardziej słone. Farsz nałozyłam do jaj i udekorowałam jeszcze plasterkami śledzi.
Smacznego :)