Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cztery razy więcej smaku w jednej frytce
Szybka i smaczna
Odsłon: 13753
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 22
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10096
Szybka i smaczna
Odsłon: 13753
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 22
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10096
Składniki
Gruba frytka ma mniejszą styczność z olejem przez co jest zdrowsza, poza tym miąższ wewnątrz jest wręcz kremowy! Ziemniaki kroje na frytkę o boku ponad jednego centymetra i wkładam do miski z woda i idę do pracy. Po powrocie z pracy opłukane frytki zagotowuję w nowej wodzie, od momentu zagotowania trzymam je 3-4 minuty. Potem odsączam je na durszlaku i w razie potrzeby na lnianej ścierce. Potem wkładam je do rozgrzanego oleju - tak żeby miały w miarę luźno i czekam aż się przyrumienią. W zależności od gatunku ziemniaka 20- 25 minut. Najsmaczniejsze z solą morską! Smacznego :-)