Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny dodatek w lżejszej odsłonie.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 871
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 169
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9280
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 871
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 169
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9280
Składniki
Groszek z marchewką umieścić w rondlu, dodać około 1/2 szklanki wody, liście laurowe, ziele angielskie oraz sól.
Dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż do momentu, kiedy warzywa będą miękkie.
Wodę, która nie odparowała (powinno być jej około 1/2 szklanki) odlać do małego naczynia, dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
Wodę z mąką dodać do groszku z marchewką i podgrzewać, mieszając, przez około dwie minuty. Gotowe!