Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki z dodatkiem pachnących ziół i pełoziarnistej mąki.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 192
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5159
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 363
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 80
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 86
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 192
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5159
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 363
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 80
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 86
Składniki
Drożdze,cukier,łyżkę mąki i ciepłe mleko mieszam i odstawiam na 10 minut.
Masło rozpuszczam.Do rozczynu dodaję sól,2 rodzaję maki i masło.Wyrabiam ok.5 minut.Wsypuję zioła dalej wyrabiam.Odstawiam na ok.1 godzinę.
Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wyrabiam bułeczki i ukladam na blachę.Przykrywam czystą ściereczką na 20 min.
Wkładam do piekarnika na 200 stopni i piekę ok.20 minut.3-4 minuty przed końcem pieczenia wyjmuję i na górę bułeczek rozkładam ser.Po upieczeniu zostawiam na chwilę w uchylonym piekarniku.