Grahamki z serem i ziołami.

Grahamki z serem i ziołami.
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
tanie
avatar Autor: magelo
Bułeczki z dodatkiem pachnących ziół i pełoziarnistej mąki.

Składniki

Przygotowanie

  1. Drożdze,cukier,łyżkę mąki i ciepłe mleko mieszam i odstawiam na 10 minut.

  2. Masło rozpuszczam.Do rozczynu dodaję sól,2 rodzaję maki i masło.Wyrabiam ok.5 minut.Wsypuję zioła dalej wyrabiam.Odstawiam na ok.1 godzinę.

  3. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wyrabiam bułeczki i ukladam na blachę.Przykrywam czystą ściereczką na 20 min.

  4. Wkładam do piekarnika na 200 stopni i piekę ok.20 minut.3-4 minuty przed końcem pieczenia wyjmuję i na górę bułeczek rozkładam ser.Po upieczeniu zostawiam na chwilę w uchylonym piekarniku.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 15 lutego 2018
Pyszne bułeczki:)Biorę do siebie:)
Składniki
Składniki