Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nutka orientalnej kuchni ;-)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
Drobno posiekać chili, czosnek i cebulę, dodać skórkę z cytryny, cukier i pastę anchois (lub drobno posiekane fileciki), utrzeć na gładką masę.
Drobno posiekać chili, czosnek i cebulę, dodać skórkę z cytryny, cukier i pastę anchois (lub drobno posiekane fileciki), utrzeć na gładką masę.
Wiórki kokosowe zalać wrzącym mlekiem i odstawić na pół godziny.
Wiórki kokosowe zalać wrzącym mlekiem i odstawić na pół godziny.
W rondlu rozgrzać olej , dodać przygotowaną pastę i smażyć mieszając 2-3 min. wlać sos sojowy, przecedzone mleko kokosowe i sok z cytryny, wymieszać i gotować 2-3 min.